Terveystuloksia – DM testit

Share on facebook
Share on twitter

Terveystuloksia tällä kertaa geenitestien muodossa. Vilma, Olga. Äksy, Fira ja Fenkku dm (degeneratiivinen myelopatia) testattiin Laboklinillä seuraavin tuloksin:

Eviloves Mokka N/DM

Eviloves Oklahoma N/N

Fabirron Elvira N/DM

Fabirron Fira N/DM

Fabirron Ferenc N/N

Sairaudelle altistava geenimuutos voidaan todeta geenitestillä ja geenimuutoksen periytymistapa on resessiivinen. Geneettisesti terve  koira ei kanna ollenkaan riskigeeniä, kantajalla on perimässään yksi mutaatiogeeni ja yksi terve geeni ( ei ole vaarassa sairastua)  ja riskialttiilla koiralla on kaksi mutaatiogeeniä. Testi siis kertoo geneettisestä alttiudesta eli riskistä sairastua. Testattuja koiria on Suomessa vielä hyvin vähän, mutta tavoitteena on tulevaisuudessa testata omia jalostuskoiria ja välttää riskialttiita yhdistelmiä.

3 weeks ago

Kennel Fabirron

❗️Luento

👉 Suojelukoiran kouluttaminen / Sauli Vatanen 👈
- teoriapaketti "pennusta aktiiviseksi suojelukoiraksi"

Hyvinkäällä. Spl Itäuusimaa ry:n kenttä
9.2.2020 klo 10:00 Itun maja

15€ / henkilö
Sitovat ilmoittautumiset spl.itauusimaa@outlook.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kennel Fabirron

Omaa ohjaajaa etsii Fabirron Narro.

Viikkoja varattuna ollut Narro etsii valitettavan myöhäisen peruuntumisen vuoksi uudelleen omaa ohjaajaa. Kova halu olisi pitää lupaava pentu itsellä, mutta treenaamisen ajankäytön kannalta se ei ole ehkä paras vaihtoehto pennulle, vaikka muuten laumaan tuntuu sopivankin hyvin.

Narro on kohtuullisen vilkas temperamentiltaan. Se syttyy hyvin saalisleikkiin ja on todella ahne ja aktiivinen ihmiselle. Vaikuttaa erittäin koulutuskelpoiselta aihiolta. Menee rohkeasti vieraissa paikoissa. Narro on nyt myös alkanut harjoittelemaan autoilua ja ympäristöoppia ja käynyt tutustumassa reenihalliin.

Etsimme Narrolle tavoitteellisesta harrastamisesta kiinnostunutta ja jo mielellään harrastuskokemusta omaavaa ohjaajaa. Pelkäksi pihavahdiksi tai sohvan koristeeksi emme sitä ole antamassa.

Narro on asianmukaisesti tunnistusmerkitty, rekisteröity, madotettu ja eläinlääkärin tarkastama (tarkastuksella ei mitään huomautettavaa) ja lisäksi sillä on Agrian Piilevien vikojen vakuutus.

Jos etsit lupaavaa harrastuskoiran alkua, ota yhteyttä! kennel@fabirron.com / 0456306540 tai 0408304404

Sukutaulu
https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI41388/15&ReknoI=FI21063/13

Saa jakaa!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Sivustolla käytetään evästeitä. Evästeet tekevät sivuston käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä. Lue lisää