Pentuinfo

Tavoitteenamme on kasvattaa koiria harrastukseen ja työhön. Pentujen uusien kotien odotamme olevan aidosti innostuneita ja harrastavan mielellään tavoitteellisesti. Olemme valinneet jalostukseen käytettävät koirat painottamalla käyttöominaisuuksia terveyden ja luonteen ohella. Saksanpaimenkoira on aktiivinen ja kaipaa tekemistä sekä paljon liikuntaa. Näyttelykoiriksi ja sohvaperunoiksi emme koiria kasvata.

Ennen astutusta

 • Kaikki koiramme ovat raakaruokinnalla, niin myös jalostunarttumme. Pohjana ruokinnassa on useita proteiinin lähteitä. Lisäksi on joka päivä "höysteet" esim. merilevä ja maitohappobakteerit. Marjoja, hedelmiä ja kasviksia on kupissa myös päivittäin. Erilaiset öljyt ja kala, sekä sisäelimet ovat luonnollisesti osa ruokintaa myös. Puuroja emme yleensä keittele, jos haluamme lisätä hiilihydraatteja, annamme raakaruuan lisäksi pieniä määriä laadukasta kuivamuonaa. Pyrimme mahdollisimman monipuoliseen ruokintaan ja kiinnitämme erityistä huomiota ravintoon, kun suunnitelmissa on pentue.
 • Aktiivikaudella astutuksen lähestyessä vähennämme treenausta ja liikutamme tulevaa emää monipuolisesti. Lenkkeilyn ohella on tarjolla omatoimista ulkoilua aidatulla pihalla.

Tiineysaikana

 • Viimeistään alkaessa emä jää harrastuksista mammalomalle ja päivät täyttää leppoisammat aktiviteetit ja ulkoilu lauman mukana.
 • Ruokinta jatkuu samaan malliin ja ruokintakertoja lisätään vähitellen. Kantava narttu syö tiineysajan loppua kohden useita aterioita päivässä, jopa 5-6 ateriaa.
 • Tiineysaikaan kuuluvat myös madotukset, tiineysultra ja mahdollisesti röntgen.
 • Tiineyden loppupuolella varustamme pentulan, missä tulevalla emällä on mahdollisuus halutessaan rauhoittua erossa muusta laumasta.

Pentujen synnyttyä

 • Ensimmäiset pari viikkoa emä viettää pentujen kanssa tiivisti, eikä yleensä juuri muuta halua tehdä, kuin huolehtia pennuista, syödä ja käväistä pikaisesti ulkona.
 • Pentujen liikkuvuuden lisäännyttyä ja kiinteän ruuan syönnin "harjoittelun" alettua, alkaa aktiivisempi kausi. Vuodenajan sallimissa puitteissa pennut ulkoilevat ensimmäisen kerran n. kolmen viikon iässä. Ensin lyhyitä aikoja useasti, myöhemmin telmien omassa pentuaitauksessaan pihalla.
 • Päästyään vapauden makuun ja iän karttuessa, pennut viettävät pidempiä aikoja ulkona ja ajoittan myös syövät siellä. Emä saa imettää loppuun asti, jos maitoa ja halua riittää. Pennut aloittavat kiinteän ruuan jauhelihalla ja pentuvellillä. "Sörsseliin" lisätään uusia aineksia ja mukaan tulee myös kuivamuona. Pennut siis ovat monipuolisella sekaruokinnalla.
 • Pennuilla on mahdollisuus tutustua myös muihin laumamme jäseniin oman emän lisäksi. Tavallisesti tämä tarkoittaa sitä, että pentuaitauksen takana ulkoilee aikuisia. Onneksemme meille on siunaantunut äidilliset ja sosiaaliset nartut ja jos olosuhteet näin sallivat, voivat muutkin lauman jäsenet viettää aikaa pentujen kanssa vuorotellen lyhyitä hetkiä. Pennuille tämä on loistava tilaisuus saada sosiaalisen käytöksen mallia.
 • Tarkkailemme pentuja syntymästä aina luovutukseen saakka hyvin tiiviisti. Annamme niille myös yksilöllisiä leikkihetkiä ja laatuaikaa ihmisen kanssa, sekä viemme niitä pienille kävelyille lähimaastoon. Tämä on helposti toteutettavissa, koska pihan ulkopuolella on metsämaastoa ja liikennettä pihatiellä ei ole.

Pennut luovutetaan

 • Luovutamme pennut Kennelliiton ohjeiden mukaisesti aikaisintaan 7 viikon iässä, rekisteröitynä, madotettuina, sirutettuina ja eläinlääkärin tarkastamina. Pentujen mukana uuteen kotiin lähtee ruokinta- ja hoito-ohjeet ja pentupaketti.
 • Haluamme myös tarjota kaiken tukemme kasvattiemme omistajille myös tulevaisuudessa. Yhteydenottonne on ilomme ja apua sekä neuvoa on tarjolla 24/7.
 • Järjestämme kasvateille myös tapaamisia ja koulutustapahtumia.

Pennun hankkijoilta edellytämme

 • Vastuuntuntoisuutta ja halukkuutta yhteydenpitoon.
 • Halua ja mahdollisuutta tarjota pennulle arvoisensa aktiivinen, harrastava ja rakastava koti.
 • Halua luustokuvata koiransa. Järjestämme yhteisiä väli- ja virallisia kuvauksia, joissa koiran koko luusto kuvataan. Näin mahdollistamme rodun kasvattajien saavan koirien luustoterveydestä arvokasta tietoa, mitä voidaan hyödyntää tärkeitä jalostusvalintoja tehtäessä. Kantamalla kortemme yhteiseen kekoon, meillä on tulevaisuudessakin hyviä ja terveitä saksanpaimenkoiria!

Huom! Kun tiedustelet meiltä pentua, liitäthän sähköpostiisi koko nimesi ja puhelinnumerosi. Kerro lisäksi myös hieman tietoja itsestäsi ja harrastustaustastasi, mitä odotat pennulta/ millasta pentua etsit, mihin lajiin ym. Myös puhelimitse tapahtuvien tiedustelujen jälkeen kannattaa laittaa lyhyt viesti/viittaus ja yhteystiedot sähköpostiin, niin ne säilyvät meillä tallessa.

Sulje